KINDERWANDELING

Kinderwandeling

Wat is leuker dan wandelen in het bos? Mobieltjes en agenda's weg, gemakkelijke schoenen aan en struinen maar.

Het Bostherapiecentrum biedt een aantal wandelingen voor kinderen met of zonder ouders aan. Daarbij worden geen toeters en bellen uit de kast gehaald, het bos is immers al ontdekkingstocht genoeg. Maar natuurlijk vindt er geheel in de traditie van het bosbaden wel een echte thee (of limonade) ceremonie plaats, natuurlijk met wat lekkers erbij.

Onder leiding van een gids ontvouwt zich een wandeling waarin niets hoeft en alles mogelijk is. Op speelse wijze worden de kleinste wandelaartjes uitgenodigd kennis te maken met de bomen, takken, bladeren, kastanjes, eikeltjes, mossen, planten, bloemen, paddenstoelen, insecten vogels en bosdieren om hen heen. Daarbij staat de belevingswereld van het kind centraal. Wat zie je als je omhoogkijkt? Voel je vrij om erover te vertellen, al schieten soms woorden te kort. Zin om van al die verschillende geuren jouw eigen bosgeur te maken? De tijd is aan jou, het bos stelt zich open.

Wandelingen voor hoogsensitieve en - gevoelige kinderen

Het Bostherapiecentrum biedt ook een wandeling aan voor prikkelgevoelige kinderen. Speciaal voor deze wandeling werken wij samen met Sensikids, een organisatie die hoogsensitieve en -gevoelige kinderen ondersteunt. Gids Allet Geertman is naast gecertificeerd IVN-gids ook gecertificeerd coach bij deze organisatie. Vraag hier naar de mogelijkheden.

Details

Informatie over de wandeling

 • Voor wie >

  Voor prikkelgevoelige kinderen (en ouders) tussen de 7 en 11 jaar. Het is handig als de kindjes kunnen lopen.

 • Waar en hoe lang >

  Schoorlse of Bergse bossen. De lengte van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het tempo ligt laag, met voldoende ruimte om het bos te ontdekken.

 • Tarief >

  Bij 3 uur: €39,50, bij 2 uur: €26,00 en bij 1,5 uur: €19,00 per persoon

 • Kleding en schoeisel >

  • Draag comfortabele en voldoende beschermende kleding; houdt hierbij rekening met de weersomstandigheden (kou, warmte, regen). Er wordt geen grote afstand afgelegd en niet intensief bewogen tijdens de activiteit
  • Draag (hoge, zo nodig waterdichte,) gemakkelijk zittende schoenen.
  • Draag bij voorkeur een lange broek en sokken gedurende het tekenseizoen. Meer informatie vind je op www.tekenradar.nl;