SENSIKIDS

Sensikids

Wat is leuker dan wandelen in het bos? Mobieltjes en agenda's weg, gemakkelijke schoenen aan en struinen maar.

Vanaf september 2021 biedt het Bostherapiecentrum ook wandelingen aan voor prikkelgevoelige kinderen tussen de 7 en 11 jaar, genaamd ‘Sensikids in het bos’. Gids Allet Geertman is gecertificeerd coach bij deze organisatie, die gespecialiseerd is in de ondersteuning van (hoog)sensitieve kinderen.

Speciaal voor het Bostherapiecentrum stelde zij een cursus van 5 bijeenkomsten samen waaraan een klein en op elkaar afgestemd groepje kinderen zal deelnemen. De activiteiten in het bos sluiten zoveel mogelijk aan op het persoonlijke thema van de kinderen. Door samen kunstwerken in het bos te maken of ontspanningsoefeningen te doen, ontstaat er ruimte voor het herkennen en benoemen van ervaringen en het uitwisselen ervan.

Agenda

Er staan momenteel geen wandelingen gepland.

Agenda

Er staan momenteel geen wandelingen gepland.

Details

Informatie over de wandeling

 • Voor wie >

  voor het (hoog) sensitieve en prikkelgevoelige kinderen (en hun ouders) boven de vier jaar. Het is handig als de kindjes kunnen lopen. Vanwege de zanderige bos- en duinpaden is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelen, buggy's of kinderwagens.

 • Waar en hoe lang >

  Schoorlse bossen, duur is ongeveer 2,5 uur. Het tempo ligt laag, zodat ook de kortere beentjes het kunnen bijbenen.

 • Tarief >

  €175,00 (voor 5 middagen)

 • Kleding en schoeisel >

  • Draag bij voorkeur een lange broek en sokken gedurende het tekenseizoen. Meer informatie vind je op www.tekenradar.nl;
  • Zorg voor warme, comfortabele kleding, want we zullen niet zo snel bewegen. Afhankelijk van het weer is een regenjas met eventueel een capuchon of een paraplu ook handig;
  • Draag (hoge), gemakkelijk zittende schoenen.