SHINRIN-YOKU WANDELING

Shinrin-Yoku wandeling

Tijdens een bosbad word je als het ware ondergedompeld in de atmosfeer van de Natuur. Sommige wandelaars omschrijven deze ervaring als 'aangeraakt' worden door de natuurlijke wereld om hen heen: ze ervaren op een vaak nieuwe manier hoe prachtig en krachtig de natuur is.

Ga de natuur in
activeer je zintuigen
en verbind je met alle aspecten
van de natuurlijke wereld om je heen

Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Horen, kijken, proeven, voelen en ruiken, het lijkt zo vanzelfsprekend, maar we gaan er zo gemakkelijk aan voorbij. Daarom wandel je onder leiding van een opgeleide gids die gespecialiseerd is in bosbaden. Deze gids is eigenlijk een soort brug tussen de natuur en de wandelaar. De gids schept de voorwaarden waardoor je op een intensere manier kan waarnemen en voelen en je meer in harmonie voelt met de wereld om je heen. Het kan zijn dat je al talloze malen door het bos bent gelopen en nu pas contact maakt met natuurelementen waar je eerder aan voorbij was gegaan.

Tijdens een Shinrin-Yoku wandeling wordt er rustig aan gedaan. Shinrin-Yoku (bosbaden) is immers ook 'de lof der traagheid'. Er wordt niet gesproken. Gedurende de wandeling wordt er gefocust op alle kleuren, vormen, geuren en geluiden om je heen. De wandeling eindigt met een speciale theeceremonie.

Details

Informatie over de wandeling

 • Voor wie >

  Een Shinrin-Yoku wandeling is voor iedereen. Er is geen wandelervaring nodig.
  Als je niet goed ter been bent of wegens andere redenen een wandeling op maat wilt, neem dan contact met ons op, wij denken graag met je mee!.

 • Waar en hoe lang >

  Schoorlse of Bergse bossen. De duur is ongeveer 2,5 tot 3 uur. De hoeveelheid km’s is laag (1,5 km).

 • Tarief >

  Bij 3 uur: €39,50, bij 2 uur: €26,00 en bij 1,5 uur: €19,00 per persoon

 • Kleding en schoeisel >

  • Draag comfortabele en voldoende beschermende kleding; houdt hierbij rekening met de weersomstandigheden (kou, warmte, regen). Er wordt geen grote afstand afgelegd en niet intensief bewogen tijdens de activiteit
  • Draag (hoge, zo nodig waterdichte,) gemakkelijk zittende schoenen.
  • Draag bij voorkeur een lange broek en sokken gedurende het tekenseizoen. Meer informatie vind je op www.tekenradar.nl;