STILTEWANDELING

Stiltewandeling

'Spreken is zilver, zwijgen is goud' is niet voor niets een geliefd spreekwoord. Wees eens eventjes stil en je hebt al direct de intensiteit van een beleving te pakken. 

Het Bostherapiecentrum biedt stiltewandelingen aan die je alleen, in een groep, maar ook met je partner kan maken. Zonder verbale afleiding heeft een wandeling een heel ander karakter. Je kunt je verbondener voelen met de natuur om je heen, of met de ander die met jou in stilte gaat. Het wandeltempo ligt wat lager dan bij andere wandelingen. Door het voorzichtig aftasten van die 'zintuiglijke evenwichtsbalk', zou je kunnen spreken van een wandeling met een hoog zengehalte.

Ook in Drente kan nu een stilte-wandeling worden gedaan in het Noordbargerbos in Emmen.

De stilte, de stilte
Heeft honderden namen
Duizend gezichten
En even veel kleur

Het tijdstip in de ochtend zou een alternatieve zonnegroet kunnen zijn, een verstild begin van de dag die zich openvouwt 'als een gouden roos', een vergelijking die geheel volgens de Shinrin-Yoku beginselen voor iedereen weer anders is. Sommige wandelingen hebben onderweg een stiltemoment, anderen zijn grotendeels in stilte. Laat de geluiden van de natuur op je inwerken en ervaar wat het met je doet.

Details

Informatie over de wandeling

 • Voor wie >

  Een stiltewandeling is laagdrempelig en voor iedereen die goed ter been is. Ook als je geen wandelervaring hebt, kun je een stiltewandeling doen. Wil je liever alleen of met je partner een stiltewandeling doen? Vraag hier naar de mogelijkheden.

 • Waar en hoe lang >

  Schoorlse of Bergse bossen en in Emmen, duur is ongeveer 2 uur.

 • Tarief >

  Bij 3 uur: €39,50, bij 2 uur: €26,00 en bij 1,5 uur: €19,00 per persoon

 • Kleding en schoeisel >

  • Draag comfortabele en voldoende beschermende kleding; houdt hierbij rekening met de weersomstandigheden (kou, warmte, regen). Er wordt geen grote afstand afgelegd en niet intensief bewogen tijdens de activiteit
  • Draag (hoge, zo nodig waterdichte,) gemakkelijk zittende schoenen.
  • Draag bij voorkeur een lange broek en sokken gedurende het tekenseizoen. Meer informatie vind je op www.tekenradar.nl;